Arkivert artikkel

Høyres nye kulturnettverk er lansert

Torsdag 6. desember ble det aller første møtet i Høyres kulturnettverk avholdt på Stortinget.

Høyres nye kulturnettverk er lansert. På bildet ser du politikere fra Høyre i både kommuner, fylker og på Stortinget. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Kristin Ørmen Johnsen, komiteleder for Stortingets Familie- og kulturkomité og Høyres kulturpolitiske talskvinne har i høst tatt initiativ til å opprette et kulturnettverk i Høyre.

– Hensikten med nettverket er å være en lyttepost både for kulturpolitikere ute i regionene og for kulturpolitikerne på Stortinget. Vi skal motivere politikere til å sette kulturpolitikk på dagsorden i kommuner og fylker. Nettverket skal dessuten bygge selvtillit og gi oss kulturpolitisk påfyll, sier Ørmen Johnsen.

Nettverket fikk besøk av statssekretær Frida Blomgren i Kulturdepartementet som presenterte den nye kulturmeldingen; «Kulturens kraft». Ingebjørg Sofie Larsen, kulturredaktør i Minerva, innledet om den borgerlige kulturpolitikken i et ideologisk perspektiv.

Direktør ved Drammens museum, Åsmund Thorkildsen, problematiserte og hadde filosofiske betraktninger om kulturen og kunsten i en digital tid.

Høyre er kulturpartiet

Nettverket tar sikte på å møtes en gang i halvåret med ulike temaer og innledere, og rom for gode kulturpolitiske diskusjoner.

– Vi ønsker å sette fokus på Høyre som kulturparti, avslutter Ørmen Johnsen.