Erna: – Dette er Høyres fireårsplan

Statsminister og Høyres partileder, Erna Solberg, la i dag frem Høyres fireårsplan på partiets årlige gruppekonferanse. Planen inneholder konkrete løfter innenfor syv forskjellige områder, og viser hva Høyre skal gjøre de neste fire årene.

Erna Solberg ved plakat med valgløfter
Fireårsplanen inneholder satsinger på syv områder som Høyre vil løfte de neste fire årene. Foto. Hans Kristian Thorbjørnsen

Les mer om tiltakene i detalj her

Se hele talen her

Jeg skal innrømme at inspirasjonen til å skrive dagens tale kommer fra Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum. Like før sommeren la de to frem henholdsvis en 100-dagersplan og en hasteplan for Norge. 100-dagersplaner og hasteplaner er sikkert gode gimmicker. Men hastverk er en dårlig måte å styre et land på. Store utfordringer krever langsiktige løsninger. Derfor legger jeg i dag frem en fireårsplan, sa statsminister Erna Solberg.

Slik innledet Erna Solberg sin tale til Høyres gruppekonferanse i Oslo mandag.

Fireårsplanen inneholder satsinger på syv områder som Høyre vil løfte de neste fire årene:

  • Skoleløftet
  • Jobbløftet
  • Helseløftet
  • Klimaløftet
  • Frihetsløftet
  • Trygghetsløftet
  • Inkluderingsløftet.

Ingenting av det jeg har nevnt her kan gjøres unna i en fei. Vi vil ikke være i mål før julaften.  Men la det være helt klart: Et Norge i endring krever fortsatt nye ideer og bedre løsninger fra Høyre, poengterte statsministeren. 

Flere må fullføre videregående, flere må i jobb

Det første løftet handler om at flere skal fullføre videregående skole. Høyre har som mål at ni av ti elever skal fullføre videregående skole innen 2030. I 2025 skal vi være halvveis til målet. Da skal 5000 flere elever fullføre videregående skole hvert eneste år, fortsatte Solberg.

Statsministeren poengterte at dette er et viktig løfte for samfunnet fordi vi trenger at flere får kompetansen som trengs til å delta i arbeidslivet. Det andre løftet i statsministerens tale handlet om arbeid. 

Vi skal få på plass flere grønne industrietableringer, vi skal lansere en gründerpakke, vi skal fortsette å forenkle for næringslivet, og vi skal selvfølgelig være en tydelig garantist for EØS-avtalen, avsluttet statsministeren.