Arkivert artikkel

Hvem er Europa-Frank?

Frank er ny EØS- og EU-minister, spiller gitar og glad i et tydelig nord-norsk språk. Like før alle tar juleferie kommer en ung, naturlig pen og beskjeden mann i sin beste alder ut på slottsplassen, sammen med statsminister Erna Solberg.

Frank Bakke-Jensen, EØS- og EU-minister Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Er du blant de som lurer litt på hvem den tidligere ordføreren fra Båtsfjord i Finnmark er? Vi har tatt oss en prat med Frank, for å lette litt på sløret.

Skrekkblandet fryd
Det er sikkert mang en nyslått statsråd som har gått inn i rollen med en skrekkblandet fryd. Er det noe du gruer deg til, eller tenker blir utfordrende? – Utfordrende med nytt verv. Det innebærer en ny bratt læringskurve for meg. Jeg gruer ikke, sier Frank Bakke-Jensen.


Språk
Du er blitt EØS- og EU-minister. Europa dekker et kontinent med mange språk. Hvordan står det til med språkferdighetene? – Jeg er enestående i nord-norsk, helt ok i bokmål og alminnelig god i engelsk.


Her ser alt ut til å være i skjønneste orden. Han var jo ordfører i Båtsfjord uten å snakke russisk. Det må være god trening før alle turene til Brüssel.

Ung og pen
På Facebook står det at du er “Ung naturlig pen mann i sin beste alder. Kan fremstå som litt beskjeden?” Hvem er du egentlig, Frank? – Det er en meget god beskrivelse av meg. I tillegg er jeg 51 år, gift med Hilde og pappa til Hanna Kristie.


Tenkte helt på slutten å stille deg fem raske og litt personlige spørsmål:

  1. Favoritthobby? Bøker, hyttetur og skiturer.
  2. En ting vi ikke viste om deg? Er glad i å lage mat, er gudfar til en laksetrapp, Hilde har fått mer laks enn meg de 2 siste sesongene, Hanna tar feil når hun mener jeg er distré.
  3. Favorittmusikk? Masse.
  4. A eller B-menneske? Står opp når jeg må.
  5. Forhold til jul? Glad i god stemning, herunder også julemusikk og god mat,
Jeg skjønner at denne mannen er glad i et tydelig språk. Han signerer all sin e-post med følgende sitat fra Knut Hamsun. “Sproget til Nordlændingerne. Det var ravgalt indtil kunst, men det uttrykte deres meninger.”

God jul, alle sammen!