Arkivert artikkel

Snart i mål med 11 måneders studiestøtte

I år får studentene utbetalt 3 av 4 uker med 11 måneders studiestøtte. Det betyr mer penger til studentene.

Stortingsrepresentant for Høyre, Marianne Synnes er fornøyd med at vi nærmer oss målet om studiestøtte i 11 måneder.

– Med Høyre i regjering har studiestøtten blitt prioritert hver år. Når studentene får mer å rutte med kan de bruke mer tid på studiene og mindre tid på deltidsjobben. Særlig i eksamensperioden kan dette være viktig for mange, sier utdanningspolitisk talsperson Marianne Synnes.

Fakta om studiestøtten

  • Innfasingen av 11 måneders studiestøtte har så langt gitt studentene 8.100 kroner mer hvert år
  • Studiestøtten har blitt økt utover prisvekst i tidligere budsjetter som har gikk en realvekst i det årlige støttenivået på 3.500 kroner
  • Samlet har dette ført til at den årlige støtten nå er 11.600 kroner høyere enn den ellers ville vært
  • Årlig basisstøtte i 2018/2019 for heltidsstudenter er på 116.400 kroner

I tillegg til å øke og forlenge studiestøtten bygger vi også rekordmange studentboliger. Totalt for denne perioden har vi gitt tilskudd til bygging av rekordmange studentboliger.

– Et godt og rimelig sted å bo er en forutsetning for å studere. Jeg er glad for at Høyre i regjering har prioritert et historisk høyt antall studentboliger og fortsetter med det. Dette vil studentene nyte godt av, fortsetter Synnes.

Bedre kvalitet på utdanningene

I tillegg til å styrke studentenes kjøpekraft og bygge historisk mange studentboliger har Høyre i regjering også hatt kvalitet i utdanning og forskning høyt på agendaen. Vi har lagt frem Norges første langtidsplan for forskning og høyere utdanning, en stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning.

– Studier og forskning av høy kvalitet er avgjørende for å mestre den omstillingen vi står i. Vi skal løse store samfunnsutfordringer, skaper flere nye jobber og sikre flere en jobb å gå til. Da er en satsing på kunnskap et viktig bidrag, sier Synnes.

Mer arbeidslivsrelevans og internasjonalisering

Nå har regjeringen tatt initiativ til å utarbeide to nye stortingsmeldingen innfor høyere utdanning og forskning. Den ene omhandler arbeidslivsrelevans, mens den andre omhandler mobilitet i høyere utdanning.

– Det er avgjørende at fremtidens utdanninger er tilpasset kompetansebehovene i samfunnet. Samtidig bør studentene tidlig få muligheten til å interagere med arbeids-og næringsliv, for å få et innblikk i hvilke muligheter deres studier gir. Det vil også kunne gi motivasjon til å fullføre studiene, avslutter Synnes.